Tips en tricks

Voor sommige patiënten kan de aanloop naar een chirurgische behandeling zenuwslopend zijn, ongeacht hoe goed uw implantoloog is of hoe vaak ze deze procedure hebben uitgevoerd. Het is een nieuwe ervaring en u maakt zich natuurlijk zorgen. Operaties die in de mond uitgevoerd worden, worden doorgaans als spannender beschouwd door patiënten vergeleken met operaties op andere plekken op het lichaam. Implantaten ter vervanging van een tand, een kies of ter ondersteuning van een gebit zijn echter wel een uitstekende optie.

In dit artikel

In dit artikel geven wij u graag een aantal tips ter voorbereiding van de operatie. Gebruik het onderstaande overzicht om direct meer te lezen over een specifiek onderwerp:

De nazorgbrief en receptuur

Afhankelijk van het type chirurgie die uitgevoerd zal worden, zal er een nazorgbrief met bijbehorend receptuur voorgeschreven worden. Lees deze goed door om de nabezwaren zoveel mogelijk te beperken en volg de protocollen goed zoals deze beschreven zijn. Sommige medicatie moeten een dag van tevoren worden gestart, sommige een uur van tevoren. Dit zal het effect op een goed behandelresultaat positief beïnvloeden. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Pijnloze behandeling

Onthoud dat elke implantologische behandeling compleet pijnloos ondergaan moet worden. Wij gebruiken speciale technieken met verdoven zodat tijdens de behandeling geen pijn ervaren kan worden.

Ga het gesprek aan

Indien u vragen heeft, stel ze dan aan de implantoloog of neem contact met ons op. Vragen die ontstaan gaan vaak gepaard met onzekerheid. Hoe meer vragen wij kunnen beantwoorden, hoe zekerder u van uw zaak kunt zijn. Doorgaans hebben implantaten een hoog slagingspercentage met minimale complicaties.

Trakteer uzelf de dag voor de behandeling

Vaak moet er direct na de behandeling zo voorzichtig mogelijk om worden gegaan met de wond in de mond. Hierop zal u uw eten moeten aanpassen; het mag niet te heet of koud zijn. Iedereen kent het effect wel als er te vroeg pizza wordt gegeten waarbij het gehemelte wordt verbrand. Het eten mag ook niet te hard zijn dat er een risico is dat u de wond met hard voedsel kapot maakt, zoals een stukje chips wat in het tandvlees snijdt. Wees zo lief mogelijk voor de wond; hoe stabieler de wond, hoe mooier de genezing. Dit geldt voornamelijk voor de eerste twee weken na de behandeling. Probeer ook om zo min mogelijk aan de lippen of wangen te trekken; dit kan immers voor spanning op de hechtingen zorgen wat de genezing onvoorspelbaar maakt. Vaak willen patiënten het aan hun omgeving laten zien wat er gebeurd is, maar probeer hierbij dus niet aan de wang of lippen te trekken.

Trakteer uzelf daarom de dag voor de behandeling met uw favoriete maaltijd. Vul de koelkast met zacht eten zodat u de periode na de behandeling voldoende kunt rusten en herstellen. Rust is zeer bevorderlijk voor de genezing. Als u een behandeling ondergaat, dan mag u uzelf ook een beetje verwennen.

Betere voorbereiding door concrete stappen

Door concrete voorbereidingen te treffen direct voor de operatie en de periode direct na de operatie kunt u zich hier ook beter mentaal op voorbereiden.

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

  • 20 november 2023

    Ervaring van anonieme patiënt

    Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet en voor implantologie ben gegaan. De medewerkers zijn erg bekwaam en professioneel. Ik ben super blij met mijn “nieuwe” kies.

  • 30 mei 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    Ben vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Alles wordt goed uitgelegd voor tijdens en erna. Ben helemaal tevreden!

  • 07 maart 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    De communicatie van de implantoloog is uitstekend zowel over de door hem te verrichten handelingen en de eventuele gevolgen van de behandeling en informeert daarnaar.

  • 27 februari 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

  • 07 maart 2022

    Ervaring van mw. Schuiten-Albers

    Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

  • 02 mei 2024

    Tandheelkundige implantaten: mythes versus feiten

    Ontdek de waarheid over tandheelkundige implantaten: pijnloos, betaalbaar en duurzaam voor alle leeftijden.

  • 15 april 2024

    Wanneer is het ideale moment om een implantaat te plaatsen?

    Eén van de meest gestelde vragen is wanneer het ideale moment is om een implantaat te plaatsen. Dit is zeer afhankelijk van de beginsituatie.

  • 11 april 2024

    Een volledige gebitprothese

    Alles over gebitprotheses: voor wie alle tanden mist, met informatie over de voordelen, nadelen en alternatieven.

  • 21 maart 2024

    Alles over herstel na een implantaatbehandeling

    Volg onze uitgebreide gids met 7 cruciale tips voor een vlot en succesvol herstel na uw implantaatbehandeling.