Werkwijze van Implantologiepraktijk Garderen

Implantologiepraktijk Garderen heeft een ruime kennis en ervaring in alle van facetten van de implantologie; van uitgebreide bot-reconstructies en sinusliften tot uitgebreide reconstructieve complexe casussen. Vanuit verschillende delen van Nederland worden patiënten verwezen voor complexe implantologische behandelingen of ‘trouble-shooting’.

Graag ontvangen wij van u als hoofdbehandelaar een verwijzing met een concrete zorgvraag en beschikbare relevante gegevens zoals recente röntgenfoto’s of relevante medische gegevens. Tevens vernemen wij graag van u of u de mesio- en supra-structuur zelf zal vervaardigen of u wenst dat wij hier zorg voor dragen. Tot slot is het ook van belang goede afspraken te maken over het verzorgen van de zorg, nadat patiënt implantologisch is behandeld.

Op uw verwijzing zullen wij uw patiënt benaderen voor het inplannen van een eerste intake-consult. Van dit consult ontvangt u een uitgebreid verslag met eventuele lichtfoto’s en röntgenfoto’s die zijn gemaakt en u ontvangt het besproken behandelvoorstel voor het zorgplan.

Indien patiënt akkoord is zullen wij de chirurgische-implantologische behandeling(en) uitvoeren. Eén á twee weken naar de implantaatplaatsing vindt de wondcontrole plaats en verwijderen we de hechtingen. Vervolgens wordt de osseointegratie gecontroleerd. Dit is vaak drie tot zes maanden na implantaatplaatsing. Afsluitend wordt de patiënt zoals u verzocht terugverwezen voor de prothetische fase, of indien u wenst zullen wij hier zorg voor dragen.

Als de patiënt prothetisch is behandeld, zien wij patiënt graag nog een keer terug voor een eindcontrole en nulmeting. Dit is nog een essentieel onderdeel van de implantologische behandeling. Na deze eindcontrole kan de verdere nazorg bij u in de praktijk plaats vinden, tenzij het uw voorkeur verdient dat Implantologie-praktijk Garderen hiervoor zal zorgdragen.

Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Wij werken samen met het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium (BTL) voor het maken van o.a. prothese, kronen- en bruggen. BTL is een zelfstandig tandtechnisch laboratorium dat in Barneveld is gevestigd en werk levert aan praktijken in heel Nederland. Onze keuze gaat bewust uit naar BTL omdat:

 • Het laboratorium kwalitatief ontzettend goed techniekwerk levert van esthetisch hoog niveau.
 • U profiteert van ouderwetse klantvriendelijkheid in combinatie met hoogwaardige tandtechnische kwaliteit.

Verwijs uw patiënt

Goede verwijsinformatie is voor ons van belang om een adequaat behandelplan op te stellen wat zowel past bij de wensen van de patiënt als het voorstel van de verwijzer. U kunt een patiënt naar ons verwijzen door het digitale verwijsformulier in te vullen. U kunt ook een verwijsbrief of aanvullende informatie naar ons versturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar verwijsformulier

Ontmoet ons team

In onze praktijk werken wij als gespecialiseerd team op gebied van implantologie, met de modernste apparatuur en technieken. Naast onze NVOI-gecertificeerde implantologen Martijn Kerver en Rudy van Minnen werken er bij ons gekwalificeerde medewerkers in een klein en hecht team volgens de landelijke richtlijnen.

Bekijk alle teamleden

 • Implantoloog-NVOI

  Martijn Kerver

 • Implantoloog-NVOI

  Rudy van Minnen

 • Mondhygiënist

  Ellen Gijsbertsen

 • Implantologie-assistent

  Greetje Mirabella

 • 20 november 2023

  Ervaring van anonieme patiënt

  Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet en voor implantologie ben gegaan. De medewerkers zijn erg bekwaam en professioneel. Ik ben super blij met mijn “nieuwe” kies.

 • 30 mei 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  Ben vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Alles wordt goed uitgelegd voor tijdens en erna. Ben helemaal tevreden!

 • 07 maart 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De communicatie van de implantoloog is uitstekend zowel over de door hem te verrichten handelingen en de eventuele gevolgen van de behandeling en informeert daarnaar.

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 mei 2024

  Een volledig vaste brug op implantaten

  Een volledig vaste brug op implantaten biedt een duurzame, esthetische oplossing voor tandverlies, verbetert mondgezondheid en geeft zelfvertrouwen.

 • 02 mei 2024

  Tandheelkundige implantaten: mythes versus feiten

  Ontdek de waarheid over tandheelkundige implantaten: pijnloos, betaalbaar en duurzaam voor alle leeftijden.

 • 15 april 2024

  Wanneer is het ideale moment om een implantaat te plaatsen?

  Eén van de meest gestelde vragen is wanneer het ideale moment is om een implantaat te plaatsen. Dit is zeer afhankelijk van de beginsituatie.

 • 11 april 2024

  Een volledige gebitprothese

  Alles over gebitprotheses: voor wie alle tanden mist, met informatie over de voordelen, nadelen en alternatieven.