Kosten verschillend per behandeling

De behandelperiode is afhankelijk van de soort behandeling, conditie kaakbot en type constructie. Het implantaat heeft tijd nodig om in het bot vast te groeien. In de tussenliggende periode kan een noodvoorziening worden aangebracht, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft rond te lopen.

De soort behandeling bepaalt de daaraan verbonden kosten. Ziektekostenverzekeraars hebben een behandeling met implantaten inmiddels geheel of gedeeltelijk in hun aanvullende tandarts-verzekeringen opgenomen, vaak wel tot een maximumbedrag. Het is aan te raden de kosten en vergoedingen vooraf met uw tandarts en verzekeraar door te nemen.

In dit artikel

Gebruik onderstaand overzicht om direct meer te lezen over tarieven of vergoedingen:

Tarieven

Kosten voor het eerste intake-consult

Als u een afspraak heeft gemaakt voor het eerste intake-consult krijgt u een informatie-brief met een overzicht van de mogelijke kosten die verbonden zijn aan dit consult. Als u recht heeft op vergoeding vanuit uw basis-verzekering zullen de kosten voor uw intake-consult ook vergoed worden vanuit de basis-verzekering. Indien u een aanvullende tandarts-verzekering heeft kunt u ook een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding vanuit uw aanvullende tandarts-verzekering is vaak gemaximeerd en afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Kosten voor uw behandeling

Tijdens uw intake-consult zullen we de implantologische behandelmogelijkheden met u bespreken die aansuiten op uw zorgwensen. Op basis van dit behandelplan krijgt u van ons een begroting waarop staat gespecificeerd welke kosten er verbonden zijn aan de behandeling. In dit kostenoverzicht kan onderscheid gemaakt worden in behandel-codes, materiaalkosten en techniekkosten.

Behandelcodes

Dit zijn de kosten per verrichting-code van de behandeling. Vanzelfsprekend zullen alleen verrichtingen in rekening worden gebracht die ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Het tarief voor deze codes liggen vast en zijn door de overheid bepaald; de Nederlands Zorg Autoriteit. Een omschrijving van behandelcodes en de hoogte van het tarief kunt u terugvinden op; onder het kopje J-codes:

Overzicht van NZa tarieven voor 2024

Materiaalkosten

Dit zijn kosten voor de inkoop van materialen die nodig zijn voor uw behandeling. Denk hierbij aan het implantaat (J33-code) of een eventueel botmateriaal als dat nodig is of het materiaal dat nodig is om de kroon brug of gebitsprothese te kunnen vervaardigen. Al deze kosten worden 1 op 1 doorberekend aan de patiënt en ondergebracht bij de betreffende behandel-code

Techniekkosten

Dit zijn de kosten voor het tandtechnisch laboratorium dat uw kroon, brug of gebitsprothese vervaardigd. Wij werken nauw samen met het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium (BTL) om de mooiste werkstukken te maken naar volledige tevredenheid van onze patiënten. Om een inzicht te krijgen in de techniekkosten kunt u hier een overzicht vinden van de tarieven van het laboratorium. De techniekkosten zullen ook altijd worden gespecificeerd op de totaalbegroting die u van ons ontvangt.

Prijslijst techniekkosten voor 2024

Vergoeding

Vergoeding vanuit uw basis-verzekering of ongevallenverzekering

Voor bepaalde behandelingen kunnen we een machtigingsaanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar om de kosten voor tandimplantaten vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. Het kan wel zijn dat u als patiënt dan ook een stukje bijdraagt in de kosten. De verzekeraar noemt dit het ‘eigen risico’ en de ‘eigen bijdrage’. De hoogte hiervan is sterk afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Nadat wij een aanvraag voor u hebben ingediend bij de zorgverzekeraar kan de zorgverzekeraar u exact informeren over de vergoeding en de hoogte van de eigen bijdrage en het eigen risico.

Ten tijde van uw intake-consult zullen we beoordelen of we een aanvraag bij uw zorgverzekeraar kunnen indienen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Behandelingen waarvoor we onder meer een aanvraag kunnen indienen zijn:

 • Implantaten en klikprothese in de onderkaak of bovenkaak.
 • Agenesie; het niet in aanleg zijn van tanden of kiezen.
 • Verlies van tanden of kiezen als gevoelig van een trauma (ongevallen verzekering).
 • Of als er sprake is van een bijzondere medische aandoening die een invloed heeft op het gebit; zoals bijvoorbeeld bij het syndroom van Sjögren; droge mond syndroom.

Vergoeding vanuit uw aanvullende tandartsverzekering

Indien u een aanvullende tandarts verzekering heeft, kunt u de kosten voor tandimplantaten vergoed te krijgen vanuit deze aanvullende tandartsverzekering. Vaak heeft uw zorgverzekeraar de hoogte van uw vergoeding wel gemaximeerd. Bijvoorbeeld bij een twee-sterren verzekering is er vaak sprake van een vergoeding tot 500 euro. Ook kan het zijn dat uw verzekeraar bepaalde behandelcodes uitsluit. De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. U kunt de begroting die u van ons ontvangen heeft rechtsreeks doorsturen naar uw zorgverzekeraar en zij kunnen u exact informeren wat er vergoed zal worden.

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Velden met zijn vereist

Beveiligingsvraag

Captcha-afbeelding

Implantologie-assistent

Nikita Kluiter

Hoe snel kan ik voor mijn eerste afspraak terecht?

Vaak kunt u binnen 8 weken voor een eerste consult bij één van onze implantologen terecht.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen dagelijks veel vragen over implantaten, de operatie en de nazorg. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen voor u gemaakt. Staat uw vraag er niet bij? Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Bekijk meer vragen

 • 11 juli 2024

  Voordelen en nadelen van een brug op implantaten

  Graag verkennen we de voordelen en nadelen van een brug op implantaten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over uw tandheelkundige zorg.

 • 04 juli 2024

  Een volledig vaste brug: FP1

  Een volledig vaste brug (FP1) is een geavanceerde tandheelkundige oplossing die uw glimlach en levenskwaliteit kan transformeren. Dit is de ultieme oplossing voor uw gebit.

 • 13 juni 2024

  Tandheelkundige implantaten en voeding

  Tandheelkundige implantaten kunnen niet alleen uw glimlach, maar ook uw dieet en algehele gezondheid kunnen verbeteren.

 • 28 mei 2024

  Tandsteen bij implantaten

  Ontdek meer over het ontstaan van tandsteen, de impact ervan op implantaten en methoden voor effectieve preventie en verwijdering.