Testen op schadelijke bacteriën

Na het implanteren ziet het er in uw mond vaak mooi uit, maar wat speelt er in de dieper gelegen delen van uw kaak en tandvlees? Bacteriën spelen een grote rol bij een ontsteking, maar in de beginfase zult u daar nog weinig van merken. Daarnaast zien we deze bacteriën natuurlijk niet met het blote oog. Daarom neemt de mondhygiënist in overleg met u een ImplantSafe test af om te kijken of het weefsel rondom het implantaat gezond is.

De ImplantSafe test

De ImplantSafe test is een extra middel die kan worden ingezet om vroegtijdig weefselafbraak op te sporen nog voordat het zichtbaar is. We testen hierbij op een enzym wat betrokken is bij weefselafbraak: het zogenaamde aMMP-8 enzym. Als dit enzym in verhoogde mate aanwezig is in het speeksel zullen we dat in de testuitslag kunnen zien. Vervolgens kunnen we hier vroegtijdig op anticiperen, nog voordat de ontsteking ook echt schade aanricht.

Peri-mucositis en peri-implantitis

Verloop van een gezond implantaat naar peri-implantitis

Hoe voeren we deze test uit?

Bij de ImplantSafe test wordt er een stripje tussen het implantaat en het tandvlees geplaatst en wordt het speeksel opgezogen. Dit stripje laten we 30 seconden zitten en plaatsen we daarna in een buisje waar het 5 minuten ingaat.

Stripje tussen het implantaat en het tandvlees

Stripje tussen het implantaat en het tandvlees

Na deze 5 minuten wordt er een staafje 10 – 15 seconden in het buisje geplaatst om het speeksel op te zuigen. Dit staafje plaatsen we daarna in een apparaat om de waarde uit te meten en na 5 minuten hebben we hiervan de uitslag.

Het apparaat om de waarde uit te meten van het staafje

Het apparaat om de waarde uit te meten van het staafje

ImplantSafe test

De ImplantSafe test

Totale testtijd van slechts 10 minuten

De ImplantSafe test kunnen we direct aan de stoel uitvoeren en duurt in totaal slechts 10 minuten! Aan de hand van de uitslag van de test kunnen we een behandelplan met u maken voor de nazorg van uw implantaat.

Maak een afspraak

Wilt u ook een implantaat en wenst u geïnformeerd te worden over de behandelmogelijkheden en kosten voor uw specifieke zorgplan van een implantaat behandeling? Dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

 • 15 februari 2022

  Ervaring van mw. Veenendaal

  Ik ben super blij met mijn 'nieuwe tanden', en uiterst tevreden over de behandeling door de vakmensen bij Implantologiepraktijk Garderen!

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 september 2023

  Regelmatig reinigen van implantaten

  Het regelmatig reinigen van uw implantaten door een mondhygiënist is van cruciaal belang voor lange termijn succes en duurzaamheid van uw implantaten.

 • 08 september 2023

  Socket-shield techniek

  Een innovatieve techniek voor het direct plaatsen van een implantaat is de socket-shield techniek. In dit blogartikel lichten we de deze techniek toe.

 • 10 augustus 2023

  Mondhygiënist en preventieassistent

  Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventieassistent, en wie werkt er bij Implantologiepraktijk Garderen? We verduidelijken het graag!

 • 27 juli 2023

  Volledige gebitsrenovatie

  Bij Implantologiepraktijk Garderen krijgen we vaak vragen over behandelingen voor een nieuw gebit. In dit blogartikel delen we diverse behandelopties.