Inzicht in de kosten van een klikgebit

Indien u een volledige prothese heeft voor de boven- en onderkaak, dan komt het vaak voor dat de onderprothese los zit. Hiervoor zou een klikgebit (klikprothese) een goede uitkomst kunnen bieden. In dit blogartikel kunt u meer lezen over deze behandeloptie. Hoewel een klikgebit vaak wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit uw basisverzekering, laat uw zorgverzekeraar u helaas wel een stukje meebetalen in de kosten. Hoeveel u zelf moet betalen hangt af van uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Om u een inzicht te geven in de kosten voor een klikprothese hebben we het volgende voorbeeld uitgewerkt op basis van de tarieven en verzekeringsregels van 2023:

 • U heeft een zorgvraag voor een klikgebit in de onderkaak, en uw bovenprothese is verouderd en versleten. Daarvoor wenst u tevens een nieuwe conventionele prothese te laten vervaardigen.
 • U heeft een basis-zorgverzekering bij Zilveren-Kruis.
 • U heeft een 1-ster aanvullende tandarts verzekering.

Totale begroting voor gehele zorgplan

Chirurgische fase

Het plaatsen van de twee implantaten in de kaak.

Code

Element

Verrichting

Bedrag

J010

 

Onderzoek ten behoeve van de indicatiestelling voor de implantologische behandeling

€73,71

X22

 

Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto ten behoeve van implantologie in de tandeloze kaak

€79,79

J049

##

Plaatsen van twee implantaten in de onderkaak voor een klikgebit

€577,75

J057

33

Kosten implantaat

€366,12

J057

43

Kosten implantaat

€366,12

X22

 

Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto ten behoeve van implantologie in de tandeloze kaak

€300,00

 

 

 

€1.543,28

Prothetische fase

Twee drukknoppen met een Klikprothese in de onderkaak en een nieuwe volledige prothese in de bovenkaak.

Code

Element

Verrichting

Bedrag

J080

##

Gelijktijdig plaatsen volledig kunstgebit en klikgebit

€583,99

 

 

Materiaal-/techniekkosten

€1.337,00

J070

onder

Plaatsen eerste drukknop

€136,08

 

 

Materiaal-/techniekkosten

€152,00

J071

onder

Plaatsen elke volgende drukknop

€39,69

 

 

Materiaal-/techniekkosten

€152,00

 

 

 

€2.400,76

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Dit totale zorgplan zullen we uitwerken ten tijde van uw intake consult. Voor dit behandelvoorstel zullen wij een machtiging aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Met sommige zorgverzekeraars hebben we een contract afgesloten en kunnen we machtigingsvrij werken, mits de indicatie zuiver is. Indien uw zorgverzekeraar akkoord gaat met het zorgplan worden de kosten door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit uw basisverzekering.

Eigen risico

De kosten voor de chirurgische fase worden 100% vergoed door uw zorgverzekeraar. Echter wordt er wel aanspraak gemaakt op het verplicht eigen risico van verzekerde. Het eigen risico voor 2023 is wettelijk vastgelegd op €385, tenzij u zelf heeft gekozen voor een hoger eigen risico. Indien u uw eigen risico al heeft geconsumeerd (omdat u bijvoorbeeld medicatie heeft) wordt het eigen risico niet nogmaals in rekening gebracht.

Eigen bijdrage

De prothetische fase zal tevens vergoed worden vanuit de basisverzekering; voor het maken van een klikprothese in de onderkaak en de conventionele prothese in de bovenkaak. Buiten de aanspraak op het eigen risico geldt voor het klikgebit en de conventionele prothese een wettelijke eigen bijdrage van 17 % van de kosten voor de prothetische fase. De uiteindelijke kosten die dus voor uw eigen rekening komen is dus €408,13 voor de gehele behandeling buiten het eigen risico en de nazorg.

Aanvullende tandartsverzekering

In ons voorbeeld heeft u nog een aanvullende tandarts verzekering met een verzekerd bedrag van 250 euro. Deze aanvullende vergoeding wordt in mindering gebracht op het bedrag dat u zelf moet betalen. In totaal zal u dus €158,13 zelf moeten betalen.

Samenvattend

Het bovenstaande is een voorbeeldbegroting voor een klikgebit op twee implantaten in de onderkaak, waarbij tegelijk een nieuwe prothese voor de bovenkaak wordt gemaakt, voor een verzekerde met een basisverzekering bij Zilveren Kruis en een 1 ster aanvullende tandartsverzekering. De polisvoorwaarden en regels kunnen per zorgverzekeraar variëren. Weet u welke bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent? Wellicht kan onderstaand overzicht u hierbij helpen.

Maak een afspraak

Wilt u ook een implantaat en wenst u geïnformeerd te worden over de behandelmogelijkheden en kosten voor uw specifieke zorgplan van een implantaat behandeling? Dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

 • 15 februari 2022

  Ervaring van mw. Veenendaal

  Ik ben super blij met mijn 'nieuwe tanden', en uiterst tevreden over de behandeling door de vakmensen bij Implantologiepraktijk Garderen!

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 september 2023

  Regelmatig reinigen van implantaten

  Het regelmatig reinigen van uw implantaten door een mondhygiënist is van cruciaal belang voor lange termijn succes en duurzaamheid van uw implantaten.

 • 08 september 2023

  Socket-shield techniek

  Een innovatieve techniek voor het direct plaatsen van een implantaat is de socket-shield techniek. In dit blogartikel lichten we de deze techniek toe.

 • 10 augustus 2023

  Mondhygiënist en preventieassistent

  Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventieassistent, en wie werkt er bij Implantologiepraktijk Garderen? We verduidelijken het graag!

 • 27 juli 2023

  Volledige gebitsrenovatie

  Bij Implantologiepraktijk Garderen krijgen we vaak vragen over behandelingen voor een nieuw gebit. In dit blogartikel delen we diverse behandelopties.