Wat kunt u verwachten van het eerste consult?

Graag informeren we u over wat u kunt verwachten van het consult. En om u zo goed mogelijk van dienst te zijn vragen we u wat dingen voor te bereiden of mee te nemen naar de praktijk.

Tijdens uw intake consult zullen we allereest wat dingen vooraf met u bespreken. We zullen een mondonderzoek uitvoeren en waar nodig röntgenfoto’s maken. Met deze informatie kunnen we de implantologische behandelmogelijkheden voor u onderzoeken, eventuele behandelalternatieven bespreken en kunnen we u voorzien van een concreet behandelplan.

Behandelcodes

De mogelijke behandelcodes voor het intake-consult zijn:

J010: Initieel onderzoek implantaten

Onderzoek ten behoeve van de indicatiestelling voor de implantologische behandeling.

Kosten: €73,71

J011: Verlengd onderzoek implantologie

Onderzoek ten behoeve van de uitvoering van de implantologische behandeling. Specifiek (onderzoek inclusief opstellen en bespreken behandelplan, inclusief aanvragen voorzieningen en overleg/rapportage verwijzende zorgaanbieder.

Kosten: €113,40

Het gesprek vooraf (de anamnese)

Allereerst nemen we uw algemene gezondheid uitgebreid met u door. Alvorens uw consult vragen wij u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Dit kunt u digitaal doen via onze website. Indien u medicatie krijgt voorgeschreven vragen wij u een medicatie-overzicht mee te nemen. Ook bespreken we met u mondgewoontes en of u wellicht rookt.

Allerlei factoren die van invloed zouden kunnen zijn op de mondgezondheid of op mogelijke behandelopties proberen we boven water te halen. Verder zijn we uiteraard benieuwd naar uw zorgvraag en uw wensen. Graag bespreken we met u de verwachtingen die u heeft, zodat we aan uw wensen kunnen voldoen.

Het mondonderzoek

Vervolgens zullen we het mondonderzoek uitvoeren. In een uitgebreid verslag leggen we onze bevindingen vast. We bekijken onder andere de beet; hoe de kiezen op elkaar komen. De volumes van tandvlees, de breedte van de kaak. We bekijken niet alleen het gebied waar uw zorgvraag ligt maar we beoordelen de hele mondgezondheid. Het implantologisch plan moet immers passen in een integraal mondzorgplan. Ook willen we eventuele lokale risicofactoren constateren en uitsluiten. Waar nodig zullen er lichtfoto’s gemaakt worden om het klinisch beeld vast te leggen.

Het röntgenonderzoek

Om een goed inzicht te krijgen in de anatomie van het kaakbot en om metingen van het bot te kunnen doen maken we graag een röntgenfoto. Afhankelijk van wat er moet gebeuren kunnen we op basis van het mondonderzoek en de anamnese beoordelen wat voor röntgenfoto er nodig is.

Behandelcodes

Mogelijke röntgenfoto’s zijn:

X10: Maken en beoordelen kleine röntgenfoto

Kosten: €18,62

X21/X22: Orthopantomogram

Het maken en beoordelen van een kaakoverzichtsfoto.

Kosten: €79,79

Wanneer er meer inzicht nodig is, om een juist behandelplan op te stellen, kan er worden gekozen voor het maken van een meerdimensionale röntgenfoto. Dit wordt altijd met u besproken, tijdens uw consult. De behandelcode daarvoor is:

X25: Maken meerdimensionale kaakfoto

Het maken van een meerdimensionale foto (CBCT scan). Deze foto wordt uitsluitend genomen indien het maken van deze opname een meerwaarde heeft ten opzichte van conventionele röntgenologie.

Kosten: €226,08

Indien er elders al een meerdimensionale röntgenfoto is gemaakt, (en deze actueel is) dan raden wij u aan deze foto op te vragen en aan ons toe te sturen. Dan kunnen wij deze röntgenfoto beoordelen en hoeft er geen nieuwe foto gemaakt te worden.

X26: Beoordelen meerdimensionale kaakfoto

Het beoordelen van de CT-scan en het bespreken met de patiënt.

Kosten: €66,49

Het behandelplan

Op basis van deze onderzoeken kunnen we alle bevindingen met u bespreken. We zullen een concreet behandelplan voor u opstellen en met u bespreken. Tevens bespreken we eventuele behandelalternatieven. U krijgt van ons een begroting voor het gekozen behandelplan en we kunnen hiervoor vervolgafspraken voor u inplannen. Naar aanleiding van uw intake-consult zullen we uw tandarts die u heeft verwezen voorzien van een uitgebreide correspondentiebrief waarin we alle bevindingen delen en de lichtfoto’s en röntgenfoto’s toesturen.

Indien er een mogelijkheid is op vergoeding voor de behandeling vanuit uw basisverzekering zullen wij een machtigingsaanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. De kosten voor het intake-consult zullen, mits uw verzekeraar het behandelplan goed keurt, ook vergoed worden door de zorgverzekeraar. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft kunt u met de begroting bij uw verzekeraar informeren wat er zal worden vergoed.

Meer informatie

Bent u nieuwsgiering wanneer het beste moment is om voor een consult te komen: dat kunt u lezen in dit blogartikel. Bent u ook nieuwsgiering naar de implantologische behandelmogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met de praktijk om uw eerste intake-consult afspraak in te plannen. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 20 november 2023

  Ervaring van anonieme patiënt

  Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet en voor implantologie ben gegaan. De medewerkers zijn erg bekwaam en professioneel. Ik ben super blij met mijn “nieuwe” kies.

 • 30 mei 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  Ben vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Alles wordt goed uitgelegd voor tijdens en erna. Ben helemaal tevreden!

 • 07 maart 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De communicatie van de implantoloog is uitstekend zowel over de door hem te verrichten handelingen en de eventuele gevolgen van de behandeling en informeert daarnaar.

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 mei 2024

  Een volledig vaste brug op implantaten

  Een volledig vaste brug op implantaten biedt een duurzame, esthetische oplossing voor tandverlies, verbetert mondgezondheid en geeft zelfvertrouwen.

 • 02 mei 2024

  Tandheelkundige implantaten: mythes versus feiten

  Ontdek de waarheid over tandheelkundige implantaten: pijnloos, betaalbaar en duurzaam voor alle leeftijden.

 • 15 april 2024

  Wanneer is het ideale moment om een implantaat te plaatsen?

  Eén van de meest gestelde vragen is wanneer het ideale moment is om een implantaat te plaatsen. Dit is zeer afhankelijk van de beginsituatie.

 • 11 april 2024

  Een volledige gebitprothese

  Alles over gebitprotheses: voor wie alle tanden mist, met informatie over de voordelen, nadelen en alternatieven.