Wat houdt de afspraak voor een nulmeting in?

Heeft u een implantologische behandeling gehad? Dan is het implantaat in uw eigen kaakbot gezet en daar ligt uw tandvlees als een kraag omheen. Na ongeveer 8 weken – als de kroon of andere constructie erop zit – willen we kijken of het implantaat goed in uw kaakbot en tandvlees staat. Daarom nodigen wij u uit voor een nulmeting.

In dit artikel

In dit artikel leest u hoe de afspraak voor een nulmeting zal verlopen. Gebruik het onderstaande overzicht om direct meer te lezen over een specifiek onderwerp:

Is het implantaat ontstekingsvrij?

Tijdens de afspraak doen wij eerst een test om te kijken of het implantaat ontstekingsvrij in uw kaakbot staat. Dit is een ImplantSafe test. Hiermee testen wij op een enzym wat betrokken is bij weefselafbraak.

Een ontsteking kan zich in de mond ontwikkelen terwijl het nog niet zichtbaar is. Vandaar dat we deze test kort na het plaatsen van een implantaat uitvoeren. We plaatsen dan een kleine tip tussen tandvlees en implantaat. Na 10 minuten hebben we de uitslag van deze test.

De nulmeting

Na de test kijken we aan de hand van de nulmeting of het implantaat goed in uw kaakbot is gegroeid en het tandvlees er mooi omheen ligt. We meten hierbij op 6 punten rondom het implantaat. Deze nulmeting voeren we uit met een gekalibreerd meetinstrument: de Florida Probe. We gebruiken hiervoor een constante druk. Als we ooit weer een meting willen doen dan blijft de druk waarmee we meten dus hetzelfde.

Florida Probe

De Florida Probe (meetinstrument)

Voorbeeld van een nulmeting

Voorbeeld van een nulmeting

Wat voor mondverzorging past het beste bij uw implantaat?

Na de nulmeting kijken we samen na wat de beste mondverzorging is voor bij het implantaat en geven we een instructie. De mondverzorging is afhankelijk van de constructie die op het implantaat is geplaatst.

Reiniging van implantaten

Als laatste worden de implantaten met de airflow gereinigd en verwijderen we de biofilm. Als alle uitslagen goed zijn dan kan een patiënt ook weer terug naar de verwijzer tenzij er andere afspraken zijn gemaakt.

Maak een afspraak

Wilt u ook een implantaat en wenst u geïnformeerd te worden over de behandelmogelijkheden en kosten voor uw specifieke zorgplan van een implantaat behandeling? Dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

 • 15 februari 2022

  Ervaring van mw. Veenendaal

  Ik ben super blij met mijn 'nieuwe tanden', en uiterst tevreden over de behandeling door de vakmensen bij Implantologiepraktijk Garderen!

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 september 2023

  Regelmatig reinigen van implantaten

  Het regelmatig reinigen van uw implantaten door een mondhygiënist is van cruciaal belang voor lange termijn succes en duurzaamheid van uw implantaten.

 • 08 september 2023

  Socket-shield techniek

  Een innovatieve techniek voor het direct plaatsen van een implantaat is de socket-shield techniek. In dit blogartikel lichten we de deze techniek toe.

 • 10 augustus 2023

  Mondhygiënist en preventieassistent

  Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventieassistent, en wie werkt er bij Implantologiepraktijk Garderen? We verduidelijken het graag!

 • 27 juli 2023

  Volledige gebitsrenovatie

  Bij Implantologiepraktijk Garderen krijgen we vaak vragen over behandelingen voor een nieuw gebit. In dit blogartikel delen we diverse behandelopties.