Begin van de werkdag

Om 7.45 uur begint meestal mijn werkdag met het opstarten van de kamer en eventueel overleg met mijn collega’s over wat we die dag allemaal aan behandelingen krijgen.

De assistenten hebben de slangen van de unit al doorgespoeld en de computer staat aan. Ik zet mijn tray met instrumenten klaar voor de eerste behandeling en begin met het inlezen van mijn patiëntenkaart.

Nazorgafspraak

De eerste patiënt van deze dag is een meneer met een nazorgafspraak die we om de 3 maanden plannen. In mijn eerdere blog heb ik beschreven wat we doen bij een nazorgafspraak bij de mondhygiënist. Ik kijk of er nog veranderingen zijn en start de behandeling. Na de behandeling maak ik een nieuwe afspraak met de patiënt. De behandeling wordt ingevoerd in de computer en de kamer wordt weer gereed gemaakt voor een volgende patiënt, dat houdt in een tray met nieuwe instrumenten klaarzetten en de stoel en unit desinfecteren en nieuwe afzuiger en hoekstukken aansluiten.

Hechtingen verwijderen

De volgende patiënt is een mevrouw die 2 weken geleden geïmplanteerd is en nu komt voor het verwijderen van de hechtingen. Ik kijk gelijk of de wond er goed uitziet en of alles goed is gegaan na de behandeling. Ze heeft weinig napijn gehad, dus dat is fijn. Ik geef haar instructies mee om de wond voorzichtig te gaan reinigen met een zachte borstel en te stoppen met haar spoelmiddel wat was voorgeschreven. Als er nog geen vervolgafspraak staat wordt deze door de balie-assistente (Riejanneke) gemaakt.

Losgekomen kroon terugplaatsen

Bij de balie van ons komt een telefoontje binnen van een patiënt waarbij de kroon is losgekomen van het implantaat. Riejanneke kijkt wie er tijd heeft om deze terug te plaatsen. In overleg wordt deze patiënt door mij geholpen en plaatsen we de kroon weer netjes terug op het implantaat.

Jaarlijkse controles klikgebit

De ochtend loopt lekker volgens schema en met een zacht muziekje op de achtergrond starten we met een aantal jaarlijkse controles van patiënten met 2 implantaten op een drukknop prothese. Deze patiënten hebben verder geen tanden en kiezen meer. Meestal is dit een korte afspraak waarbij ik kijk naar de implantaten en het tandvlees en slijmvliezen. Ook check ik de prothese of deze nog goed vast zit en nog goed functioneert. De implantaten worden door mij met de airflow schoongemaakt en waar nodig wordt er weer een instructie gegeven. Vaak zien we deze patiënten één keer per jaar.

Zo heb ik tot de pauze van 13.00 uur patiënten met verschillende behandelingen.

Ellen Gijsbertsen is mondhygiënist bij Implantologiepraktijk Garderen

Ellen Gijsbertsen is mondhygiënist bij Implantologiepraktijk Garderen

Middagpauze

In de pauze van 13.00 uur tot 14.00 uur hebben we tijd om samen met de collega’s te lunchen. Meestal probeer ik ook nog even een wandeling te maken en lekker naar buiten te gaan. Na de pauze beginnen we om 14.00 uur aan de middag.

0-meting van implantaten

Er staan die middag 2 patiënten gepland die na ongeveer 8 weken bij het implantaat de 0-meting laten doen en de test om te kijken of het implantaat ontstekingsvrij in de kaak staat. Deze behandeling staat ook beschreven in een eerdere blog. Sommige patiënten zijn hierna bij ons klaar en gaan weer terug naar hun eigen tandarts voor verdere nazorg. Patiënten die hierna bij ons in de praktijk blijven voor nazorg krijgen van mij dan een vervolgafspraak.

Net als in de ochtendsessie wordt na iedere patiënt de behandeling ingevoerd in de computer en een nieuwe tray met instrumenten klaargezet en alles weer gedesinfecteerd.

Einde van de werkdag

Aan het eind van de middag kijk ik nog even naar mijn agenda van de volgende dag, zodat ik weet waar mijn dag mee begint. Nu is het tijd om de kamer af te sluiten en dat begint met het doorspoelen van alle slangen van de unit en het tandsteen apparaat. Ik desinfecteer de stoel en unit en sluit de computer af.

Zo heb ik u een inkijk gegeven in een dag van mij als mondhygiënist bij Implantologiepraktijk Garderen. Tijd om naar huis te gaan.

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

 • 15 februari 2022

  Ervaring van mw. Veenendaal

  Ik ben super blij met mijn 'nieuwe tanden', en uiterst tevreden over de behandeling door de vakmensen bij Implantologiepraktijk Garderen!

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 september 2023

  Regelmatig reinigen van implantaten

  Het regelmatig reinigen van uw implantaten door een mondhygiënist is van cruciaal belang voor lange termijn succes en duurzaamheid van uw implantaten.

 • 08 september 2023

  Socket-shield techniek

  Een innovatieve techniek voor het direct plaatsen van een implantaat is de socket-shield techniek. In dit blogartikel lichten we de deze techniek toe.

 • 10 augustus 2023

  Mondhygiënist en preventieassistent

  Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventieassistent, en wie werkt er bij Implantologiepraktijk Garderen? We verduidelijken het graag!

 • 27 juli 2023

  Volledige gebitsrenovatie

  Bij Implantologiepraktijk Garderen krijgen we vaak vragen over behandelingen voor een nieuw gebit. In dit blogartikel delen we diverse behandelopties.