Innovatieve digitale technieken

Bij Implantologiepraktijk Garderen streven wij ernaar om elke behandeling zo minimaal invasief mogelijk en zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarvoor zijn tegenwoordig innovatieve digitale technieken onmisbaar geworden.

Een implantaat moet uiteraard op de perfecte plek in het kaakbot komen zodat de ideale vorm voor de kroon, de brug of de klikprothese kan worden gemaakt op het implantaat. Een goed onderzoek en goede planning alvorens de chirurgische behandeling is daarom essentieel. Implantologiepraktijk Garderen heeft een zeer geavanceerd röntgenapparaat om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen plannen.

In dit artikel

In dit artikel worden er twee van deze innovatieve digitale technieken uitgelicht. Gebruik het onderstaande overzicht om direct meer te lezen over een specifieke techniek:

Cone Beam CT-scan

Een Cone Beam CT-scan is een driedimensionale röntgenfoto waardoor er een reconstructie kan worden gemaakt van uw kaak. Het is een vergelijkbare foto als een CT-scan zoals in het ziekenhuis kan worden gemaakt, alleen de stralingsdosis is aanzienlijk lager. Met deze foto krijgen we een heel nauwkeurig inzicht in de anatomie van uw kaakbot. We kunnen heel nauwkeurige diagnostiek uitvoeren, zodat we precies weten wat er aan de hand is met een tand of kies. Ook kunnen we exact lokaliseren waar anatomische structuren liggen die zichtbaar zijn op een röntgenfoto; bijvoorbeeld de sinus of neusholte, of een zenuw-kanaal in de onderkaak. Dit is voor ons relevante informatie voor de planning van een implantaat.

Voorbeeld van een Cone Beam CT-scan

Voorbeeld van een Cone Beam CT-scan

Driedimensionale planning

Ook kunnen we op deze röntgenfoto de hele chirurgische behandeling van het plaatsen van implantaten driedimensionaal plannen. Op een virtueel 3D-model van uw kaak kunnen we, alvorens we de behandeling gaan uitvoeren exact meten hoeveel botvolumes u precies heeft. Op tienden van millimeters nauwkeurig kunnen we plannen wat voor diameter en lengte implantaat er geschikt is en hoe we deze het beste in de kaak kunnen positioneren.

Ook kunnen we de dichtheid van het bot meten om een inschatting te kunnen maken of het implantaat een goede houvast zal krijgen. Om de planning vervolgens in de praktijk te kunnen brengen kan er gebruik worden gemaakt van ‘Guided surgery’. Dan wordt er een mal gemaakt die tijdens de implantologische behandeling exact dirigeert hoe we digitaal het implantaat gepland hebben.

Implantaat planning op een digitaal model

Implantaat planning op een digitaal model

Een boormal voor ‘Guided surgery’

Een boormal voor ‘Guided surgery’

Werkwijze

Ten tijde van uw intake-consult bespreken we uw wensen en klachten en nemen we met u een medische anamnese door, een dentale anamnese en sociale anamnese. Vervolgens voeren we een intra-oraal onderzoek uit en noteren in uw dossier alle bijzonderheden die we constateren. Tevens kunnen we ook klinische lichtfoto’s maken met een spiegelreflexcamera, ter registratie van het beeld bij u in de mond. Op basis van dit onderzoek bespreken we de mogelijkheden voor een röntgenopname; indien een 2dimensionale röntgenfoto niet voldoende informatie geeft zullen we met u bespreken om een driedimensionale Cone-Beam CT-scan te maken. Deze röntgenfoto zullen we bestuderen zodat uw nauwkeurige diagnostiek kunnen uitvoeren, en zodat we een concreet behandelplan kunnen opstellen. Waar nodig zullen we gebruik maken van een guided surgery met een boormal.

Door het gebruik van een Cone-Beam CT-scan en digitale planning kunnen we implantaten nauwkeuriger en voorspelbaarder plaatsen zodat er minder kan is op complicaties. Ook zijn door deze techniek behandelingen minder invasief uit te voeren, waardoor u minder nabezwaren zult ervaren.

Maak een afspraak

Wilt u ook een implantaat en wenst u geïnformeerd te worden over de behandelmogelijkheden en kosten voor uw specifieke zorgplan van een implantaat behandeling? Dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Bron omslagfoto: wikipedia.org

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 20 november 2023

  Ervaring van anonieme patiënt

  Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet en voor implantologie ben gegaan. De medewerkers zijn erg bekwaam en professioneel. Ik ben super blij met mijn “nieuwe” kies.

 • 30 mei 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  Ben vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Alles wordt goed uitgelegd voor tijdens en erna. Ben helemaal tevreden!

 • 07 maart 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De communicatie van de implantoloog is uitstekend zowel over de door hem te verrichten handelingen en de eventuele gevolgen van de behandeling en informeert daarnaar.

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 13 juni 2024

  Tandheelkundige implantaten en voeding

  Tandheelkundige implantaten kunnen niet alleen uw glimlach, maar ook uw dieet en algehele gezondheid kunnen verbeteren.

 • 28 mei 2024

  Tandsteen bij implantaten

  Ontdek meer over het ontstaan van tandsteen, de impact ervan op implantaten en methoden voor effectieve preventie en verwijdering.

 • 21 mei 2024

  Een volledig vaste brug op implantaten

  Een volledig vaste brug op implantaten biedt een duurzame, esthetische oplossing voor tandverlies, verbetert mondgezondheid en geeft zelfvertrouwen.

 • 02 mei 2024

  Tandheelkundige implantaten: mythes versus feiten

  Ontdek de waarheid over tandheelkundige implantaten: pijnloos, betaalbaar en duurzaam voor alle leeftijden.