All on six, all on four, all on X

Dit zijn populaire termen voor een vaste voorziening op implantaten ter vervanging van een volledige bovenkaak of onderkaak. Zo’n constructie wordt ook wel een ‘wraparoundbrug’ genoemd. Het kan worden gezien als een behandelalternatief voor een klikprothese op implantaten, maar die dan vastzit.

Voorbeeld van een wraparoundbrug

Dit is een voorbeeld van een wraparoundbrug op een all-on six constructie alvorens het plaatsen in de mond. De 6 schroefgaten zullen na plaatsing worden afgesloten met vullingen.

In dit artikel

In dit artikel duiken we dieper in op het onderwerp: All on 4 en All on 6. Klik op één van de onderstaande onderwerpen om direct meer te lezen:

Wat is een all on six of all on four constructie?

Een All on 4 of All on 6 constructie wordt geplaatst op 4 of 6 (en soms op 8) implantaten. De implantaten komen in het kaakbot te staan en op de implantaten wordt een vaste brug geschroefd. Zie de voorbeeld foto’s hieronder. De constructie zit vast en is voor de patiënt niet uitneembaar. In tegenstelling tot een klikprothese, want deze kan wel uit de mond gehaald worden en zit vast middels een klikpconstructie.

Voorbeeld van een wraparoundprothese

Op deze foto’s zie je het zijaanzicht van een wraparoundprothese op een transparante kunststofkaak waarin 6 implantaten zijn geplaatst.

Waarvan is een all on six of all on four gemaakt?

De materiaalkeuze wordt per individu bekeken en beoordeeld. De implantaten die in de kaak worden geplaatst zijn van titanium en daarop wordt de vaste constructie geschroefd.

Optie 1

De constructie kan bestaan uit een titanium onder structuur om stevigheid te geven aan de constructie met daarop een kunststof materiaal; kunststof tanden en soms ook een roze kunststof tandvlees.

Optie 2

Er kan voor gekozen worden om de constructie te maken van een zirkonium (wit) materiaal om stevigheid te geven aan de constructie en daarop wordt een porselein opgebakken. Het opgebakken porselein kan volledig worden ingekleurd en vormgegeven naar de wensen van de patiënt.

Een constructie van porselein slijt aanzienlijk minder snel en is over het algemeen wat fraaier. Een constructie van porselein is ook een stuk kostbaarder.

Wat zijn de voor- en nadelen van een all on four of all on six constructie?

Het belangrijkste voordeel van een all on four of all on six is dat de constructie vast zit. Dit wordt veelal als comfortabel ervaren.

Een nadeel is dat de constructie wat lastiger te reinigen is en dat dit dagelijks meer aandacht vergt van de patiënt. Dit betekent dat dagelijks onder de constructie gereinigd moet worden, tussen het tandvlees en de constructie, met behulp van ragers. Ook zal er meer periodiek onderhoud moeten plaats vinden bij de mondhygiënist of tandarts-implantoloog om het professioneel te laten reinigen.

Wordt een all on 4 of all on 6 constructie vergoed door de zorgverzekeraar?

Een vaste voorziening zoals een all on four of all on six wordt per definitie niet vergoed vanuit een basisverzekering. Daar waar we voor een klikprothese op implantaten een aanvraag kunnen indienen bij de zorgverzekeraar voor vergoeding, kan dat bij een vaste voorziening niet.

Indien u een eventuele aanvullende tandarts-verzekering heeft, dan kan wel aanspraak worden gemaakt op het verzekeringsbudget uit de aanvullende verzekering. Uw zorgverzekeraar handhaaft wel een maximumbudget van vergoeding. Het overgrote deel van de kosten komen daardoor veelal voor eigen rekening.

Maak een afspraak

Wilt u weten of een all on X constructie iets voor u zou kunnen zijn? Bent u benieuwd naar de behandelmogelijkheden? Bij de implantologie praktijk in Garderen hebben we veel ervaring met het vervaardigen van dit soort constructies. We hebben ook een ervaren prothetist ‘in-house’ die altijd een prothese kan maken naar uw volle tevredenheid.

Maak een afspraak

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

  • 20 november 2023

    Ervaring van anonieme patiënt

    Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet en voor implantologie ben gegaan. De medewerkers zijn erg bekwaam en professioneel. Ik ben super blij met mijn “nieuwe” kies.

  • 30 mei 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    Ben vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Alles wordt goed uitgelegd voor tijdens en erna. Ben helemaal tevreden!

  • 07 maart 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    De communicatie van de implantoloog is uitstekend zowel over de door hem te verrichten handelingen en de eventuele gevolgen van de behandeling en informeert daarnaar.

  • 27 februari 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

  • 07 maart 2022

    Ervaring van mw. Schuiten-Albers

    Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

  • 02 mei 2024

    Tandheelkundige implantaten: mythes versus feiten

    Ontdek de waarheid over tandheelkundige implantaten: pijnloos, betaalbaar en duurzaam voor alle leeftijden.

  • 15 april 2024

    Wanneer is het ideale moment om een implantaat te plaatsen?

    Eén van de meest gestelde vragen is wanneer het ideale moment is om een implantaat te plaatsen. Dit is zeer afhankelijk van de beginsituatie.

  • 11 april 2024

    Een volledige gebitprothese

    Alles over gebitprotheses: voor wie alle tanden mist, met informatie over de voordelen, nadelen en alternatieven.

  • 21 maart 2024

    Alles over herstel na een implantaatbehandeling

    Volg onze uitgebreide gids met 7 cruciale tips voor een vlot en succesvol herstel na uw implantaatbehandeling.