Over Rudy van Minnen

“Vertel eens wat over jezelf”

Ik ben Rudy van Minnen, geboren en getogen in Utrecht. Ik woon in Amsterdam samen met mijn verloofde Manon. Mijn moeder komt uit Jakarta en mijn vader uit Utrecht. Direct na de middelbare school ben ik tandheelkunde gaan studeren en nadat ik 2 jaar afgestudeerd was kwam de interesse voor implantologie.

“Waarom implantologie?”

Eigenlijk kwam de tandheelkunde vrij laat op mijn pad! Ik heb altijd al affiniteit gehad met de gezondheidszorg en wilde voornamelijk chirurgie uitoefenen. Een van mijn vrienden wilde altijd graag tandheelkunde doen en vroeg of ik meeging naar een open dag van de studie. Die dag mochten we voor het eerst in een neppe tand boren en alle puzzelstukjes vielen in elkaar; dit is waar ik voor gemaakt ben.

De gezondheidszorg, de ambacht, het sociale aspect en de technische kant zorgden dat mijn interesse in een passie evolueerde. Primair wilde ik kaakchirurgie uitoefenen na de studie tandheelkunde. Na een aantal jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben merkte ik dat ik de restauratieve behandelingen mis in deze specialisatie en heb daar van af gezien.

Na de studie tandheelkunde heb ik over een heel breed spectrum van de tandheelkunde meerdere cursussen internationaal gevolgd om zoveel mogelijk facetten van de tandheelkunde te beheersen en daarin te excelleren. Nadat ik een cursus had gevolgd bij Peter van der Schoor over implantologie kreeg ik direct een baan aangeboden om in de vorm van meester-gezel de implantologie te beheersen. Dankzij Peter ben ik dus de implantologie in gerold; zonder hem ben ik niet op de positie waar ik nu zit.

Sinds 2016 ben ik onderdeel van het vaste team van de verwijspraktijk implantologie in Garderen en sinds 2019 begeleid ik tevens tandartsen die de fijne kneepjes van het vak implantologie willen leren. Daarnaast ben ik ook werkzaam in Wognum waar ik tevens implantologie en restauratieve tandheelkunde praktiseer.

“Heb je ook hobby’s?”

Naast implantologie? Mijn interesses zijn heel breed. Met name muziek, films en kamerplanten is waar ik de rest van mijn vrije tijd aan besteed. Gezondheid staat ook hoog in het vaandel; gezonde voeding en sport staan ook centraal in mijn leven.

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

 • 15 februari 2022

  Ervaring van mw. Veenendaal

  Ik ben super blij met mijn 'nieuwe tanden', en uiterst tevreden over de behandeling door de vakmensen bij Implantologiepraktijk Garderen!

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 september 2023

  Regelmatig reinigen van implantaten

  Het regelmatig reinigen van uw implantaten door een mondhygiënist is van cruciaal belang voor lange termijn succes en duurzaamheid van uw implantaten.

 • 08 september 2023

  Socket-shield techniek

  Een innovatieve techniek voor het direct plaatsen van een implantaat is de socket-shield techniek. In dit blogartikel lichten we de deze techniek toe.

 • 10 augustus 2023

  Mondhygiënist en preventieassistent

  Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventieassistent, en wie werkt er bij Implantologiepraktijk Garderen? We verduidelijken het graag!

 • 27 juli 2023

  Volledige gebitsrenovatie

  Bij Implantologiepraktijk Garderen krijgen we vaak vragen over behandelingen voor een nieuw gebit. In dit blogartikel delen we diverse behandelopties.