Verdrietig, maar dankbaar

Al jaar en dag was Peter van der Schoor het gezicht van Implantologiepraktijk Garderen; ook wel bekend als Mondzorgpraktijk Garderen. Helaas hebben we met veel verdriet afscheid moeten nemen van een bewonderenswaardige collega en vriend; Peter van der Schoor.

In april 2021 heb ik het stokje van Implantologiepraktijk Garderen van Peter overgenomen. Ik ben Peter enorm dankbaar voor zijn introductie in de implantologie, voor zijn vriendschap en voor zijn vertrouwen. Wat hadden we graag nog meer tijd samen willen hebben; om samen cursussen te geven en om samen bij collega’s en verwijzers langs te gaan. Het is me een waar genoegen hem te hebben leren kennen en in zijn voetstappen te treden.

Martijn Kerver
Implantoloog

Peter van der Schoor

23 augustus 1955 – 10 oktober 2021

I’m not what I do
I’m not what I have
I’m not what people say about me
I am the beloved of God
It’s who I am
No one can take it from me
I don’t have to worry
I don’t have to hurry
I can trust my friend Jesus
and share his love
with the world


Een zondagskind, zoals hij zich zelf vaak noemde, heeft in vol vertrouwen zijn laatste reis gemaakt

We zullen hem herinneren als een bevlogen persoon, die in zijn vakgebied alles eruit heeft gehaald wat er in zat. Implantologie, daar lag zijn hart. Naast het praktiseren hiervan deelde hij met veel toewijding zijn kennis, aan een ieder met een luisterend oor. Veel implantologen zien hem nog altijd als de leermeester in de implantologie.

Peter had ook een aantal lijfspreuken die hij regelmatig uitsprak:

 • Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen. En wie niet kan vermenigvuldigen, kan ook niet delen.
 • Houd het simpel doch leef met vlag en wimpel
 • Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen

Samen met zijn echtgenote Gerda heeft hij deze wijsheden allemaal toegepast en ons hierin meegenomen. Wat was hij toch een bijzondere, aparte en ook lieve man. Soms had hij oog voor je, soms zag hij je even niet. Vol humor, soms bot en wat moeilijk te peilen. Je kon altijd bij hem terecht, maar je moest wel zelf aan de bel trekken.

Lieve Peter, je ziekte heeft je plots ingehaald, voor ons allen veel te vroeg, wat zullen we je missen!

Wil je nog eens naar Peter luisteren?

Voor Peter's overlijden heeft collega Ron Steenkist in zijn podcast “Tandarts, Vrijheid en Meesterschap” een podcast met Peter opgenomen, “De cowboy van de Veluwe” van 3 september 2021. Klik op de onderstaande knop.

Beluister de podcast

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

 • 27 februari 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

 • 07 maart 2022

  Ervaring van mw. Schuiten-Albers

  Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

 • 15 februari 2022

  Ervaring van mw. Veenendaal

  Ik ben super blij met mijn 'nieuwe tanden', en uiterst tevreden over de behandeling door de vakmensen bij Implantologiepraktijk Garderen!

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

 • 21 september 2023

  Regelmatig reinigen van implantaten

  Het regelmatig reinigen van uw implantaten door een mondhygiënist is van cruciaal belang voor lange termijn succes en duurzaamheid van uw implantaten.

 • 08 september 2023

  Socket-shield techniek

  Een innovatieve techniek voor het direct plaatsen van een implantaat is de socket-shield techniek. In dit blogartikel lichten we de deze techniek toe.

 • 10 augustus 2023

  Mondhygiënist en preventieassistent

  Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventieassistent, en wie werkt er bij Implantologiepraktijk Garderen? We verduidelijken het graag!

 • 27 juli 2023

  Volledige gebitsrenovatie

  Bij Implantologiepraktijk Garderen krijgen we vaak vragen over behandelingen voor een nieuw gebit. In dit blogartikel delen we diverse behandelopties.