Het herstelwonder: tandheelkundige implantaten

Stel je voor: je bent betrokken bij een ongeluk. Het kan een auto-ongeluk zijn, een val van een fiets, of zelfs een ongelukkige botsing tijdens het sporten. Naast de mogelijke lichamelijke schade, kan een dergelijk incident ook ernstige schade aan je tanden veroorzaken.

Maar vrees niet, in de wereld van moderne tandheelkunde zijn er oplossingen die je glimlach kunnen herstellen naar zijn oorspronkelijke glorie. Tandheelkundige implantaten zijn een van die wonderen van de moderne tandheelkunde die mensen helpen om na een ongeval weer zelfvertrouwen te krijgen.

In dit artikel

In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van tandheelkundige implantaten na een ongeval. Klik op één van de onderstaande onderwerpen om direct meer te lezen::

Wat zijn tandheelkundige implantaten?

Laten we eerst eens kijken naar wat tandheelkundige implantaten eigenlijk zijn. Een tandheelkundig implantaat is een titanium schroef die in het kaakbot wordt geplaatst als vervanging voor de wortel van een verloren tand. Dit implantaat fungeert als een stevige basis voor het bevestigen van een kunsttand, ook wel een kroon genoemd. Het proces van het plaatsen van een tandheelkundig implantaat vereist een chirurgische ingreep, waarbij het implantaat goed in het kaakbot wordt verankerd.

Herstellen van schade na een ongeval

Wanneer iemand een tand of meerdere tanden verliest als gevolg van een ongeval, kan dit niet alleen fysiek pijnlijk zijn, maar ook emotioneel en psychologisch belastend. Het kan invloed hebben op iemands zelfvertrouwen en zelfbeeld. Tandheelkundige implantaten bieden een duurzame oplossing voor het herstellen van het gebit na een ongeval.

Door het plaatsen van implantaten kunnen ontbrekende tanden worden vervangen, waardoor de patiënt zijn of haar glimlach en functionaliteit van het gebit kan herstellen.

Voordelen van tandheelkundige implantaten na een ongeval

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van tandheelkundige implantaten na een ongeval:

Vijf voordelen van tandheelkundige implantaten na een ongeval

1. Natuurlijke uitstraling

Tandheelkundige implantaten zien er natuurlijk uit en voelen ook natuurlijk aan. Ze integreren goed met het kaakbot en zorgen voor een stabiele basis voor de bevestiging van de kunsttand.

2. Langdurige oplossing

In tegenstelling tot andere tandheelkundige uitneembare voorzieningen, bieden tandheelkundige implantaten een langdurige oplossing. Met de juiste zorg kunnen implantaten tientallen jaren meegaan.

3. Behoud van kaakbot

Wanneer een tand verloren gaat, kan het kaakbot in dat gebied beginnen af te breken. Tandheelkundige implantaten helpen dit proces te voorkomen door de kaakbotstructuur te behouden.

4. Verbeterde functionaliteit

Tandheelkundige implantaten bieden een stabiele basis voor het kauwen en spreken, waardoor de patiënt zijn of haar normale eet- en spraakgewoonten kan behouden.

5. Verbeterd zelfvertrouwen

Door het herstellen van een beschadigd gebit na een ongeval, kunnen tandheelkundige implantaten het zelfvertrouwen van de patiënt verbeteren en hen helpen om weer met trots te glimlachen.

Een natuurlijk en langdurige oplossing

Tandheelkundige implantaten zijn een waardevolle oplossing voor het herstellen van een gebit na een ongeval. Ze bieden niet alleen een natuurlijke uitstraling en langdurige oplossing, maar helpen ook bij het behouden van kaakbot en verbeteren de functionaliteit van het gebit. Belangrijker nog, tandheelkundige implantaten kunnen het zelfvertrouwen van patiënten herstellen, waardoor ze weer met trots kunnen glimlachen.

Als je ooit betrokken raakt bij een ongeval dat schade aan je tanden veroorzaakt, overweeg dan de voordelen van tandheelkundige implantaten en neem contact op met een tandarts voor meer informatie.

Maak een afspraak

Implantologiepraktijk Garderen is een gespecialiseerde verwijspraktijk voor implantologie met meer dan 30 jaar ervaring. Wij bieden:

  • Topkwaliteit mondzorg
  • Persoonlijke aanpak
  • NVOI-gecertificeerde implantologen

U kunt bij onze praktijk terecht voor het plaatsen van implantaten ter vervanging van een tand of kies of voor een klikprothese. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij Implantologiepraktijk Garderen.

Maak een afspraak

Laat ons u terugbellen

Wilt u een afspraak maken bij Implantologiepraktijk Garderen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen naar onze praktijk, via 0577 401184. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag, van 8:00 tot 12:00 uur.

Fields marked with * are required

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

Balie-assistent

Riejanneke Zuyderduin

  • 20 november 2023

    Ervaring van anonieme patiënt

    Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet en voor implantologie ben gegaan. De medewerkers zijn erg bekwaam en professioneel. Ik ben super blij met mijn “nieuwe” kies.

  • 30 mei 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    Ben vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Alles wordt goed uitgelegd voor tijdens en erna. Ben helemaal tevreden!

  • 07 maart 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    De communicatie van de implantoloog is uitstekend zowel over de door hem te verrichten handelingen en de eventuele gevolgen van de behandeling en informeert daarnaar.

  • 27 februari 2023

    Ervaring van Zorgkaart Nederland

    De medewerkers zijn aardig, geduldig en voorkomend. De tand technicus legt alles goed uit en heeft tijdens de behandeling aandacht voor mij door middel van vragen hoe het gaat en complimenteren dat ik het goed doe.

  • 07 maart 2022

    Ervaring van mw. Schuiten-Albers

    Bij Martijn Kerver de behandeling afgerond voor een implantaat. Vond het erg spannend maar ik ben goed geïnformeerd en wist precies wat mij te wachten stond.

Onze patiënten aan het woord

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit mondzorg aanbieden. En dat waarderen onze patiënten! Daarom laten wij ze graag aan het woord.

Bekijk alle ervaringen

  • 02 mei 2024

    Tandheelkundige implantaten: mythes versus feiten

    Ontdek de waarheid over tandheelkundige implantaten: pijnloos, betaalbaar en duurzaam voor alle leeftijden.

  • 15 april 2024

    Wanneer is het ideale moment om een implantaat te plaatsen?

    Eén van de meest gestelde vragen is wanneer het ideale moment is om een implantaat te plaatsen. Dit is zeer afhankelijk van de beginsituatie.

  • 11 april 2024

    Een volledige gebitprothese

    Alles over gebitprotheses: voor wie alle tanden mist, met informatie over de voordelen, nadelen en alternatieven.

  • 21 maart 2024

    Alles over herstel na een implantaatbehandeling

    Volg onze uitgebreide gids met 7 cruciale tips voor een vlot en succesvol herstel na uw implantaatbehandeling.